Remaken av Pelham 1-2-3 kapat, ett gisslandrama i New Yorks tunnelbana från 1974, går upp på bio i Sverige om en knapp månad. Istället för Robert Shaw som skurk: John Travolta. Istället för Walter Matthau vid signalkartan: Denzel Washington. Den nya filmen är föga förvånande betydligt hetsigare än sin förlaga. Inte bara kameraåkningar och klipp (hey, det är Tony Scott som står för regin) utan även tonläget är mer uppjagat och uppsynen på alla inblandade mer panikslagen. Mindre käbblig humor (även om James Gandolfini är fin som borgmästare i nya) och en mer utagerande crazy gisslantagare (att jämföra med originalets kyligt professionella britt) år 2009 helt enkelt.

Det jag i alla fall skulle säga var att Tony Scotts och Denzel Washingtons nästa planerade samarbete, Unstoppable, nu stoppas (lol). Herrarna har tidigare medarbetat på bland annat Deja vu, men den här typen av ganska så påkostade actionfilmer med en etablerad regissör och stjärna i huvudrollen är helt enkelt inte bra business längre. Så passa på att gå och se om det är en filmkategori ni kommer sakna.