Medan ett hav av smokings och galaklänningar vandrade upp för den röda mattan för att sätta på sig 3D linserna och kolla in Disneys UP startade festivalens officiella tävling i en annan del av festivalpalatset. Först ut var kinesiske regissören Lou Yes Spring Fever. Lou Ye belades med fem år arbetsförbud efter Cannespremiären av hans förra film Summer Palace och har med franska finansiärer dragit ihop en ny film trots att det är två år kvar innan han får regissera igen. Spring Fever är en intrikat femkant där en misstänksam fru anställer en ung man för att se om hennes make är otrogen. Det är han! Men den nye privatspanaren blir också förtjust i hans älskare och det är rätt många turer innan det hela slutar. Lou Ye lyckas mycket bra med en närgången kamera som följer karaktärerna längs trånga gator i Nanjing och använder riktigt suggestiv musik. Bättre tävlingsöppning än förra årets Blindness.