Terrence Malicks nästa film handlar om – dinosaurier? I alla fall enligt den tryckta versionen av Empire, i alla fall enligt Hollwood Elsewhere som känner någon som läst den. Lite överraskande med tanke på att filmen, The tree of life, utspelar sig på 50-talet enligt Imdb. Nå, kanske kan de gamla reptilerna få huvudrollsinnehavarna Brad Pitt och Sean Penn att känna sig som unga på nytt. Mer ryktesspridning att ta del av på – just det – Ain’t it cool news. (Obs! Bilden ovan är från en annan film om dinosaurier.)

En parodi på Sex and the city där alla pratar ryska och historien är centrerad kring tre män. Så kan man kanske beskriva Love in the city (som Google säger att titeln ska översättas) utifrån trailern ovan. Någon som kan översätta? Du får ligga hur mycket du vill på Manhattan men löper samtidigt risk att bli impotent av brist på äkta kärlek – stämmer det på ett ungefär? Ack, filmmediets universella trailerspråk.

oldpartner.jpg

En lågbudgetdokumentär om en gammal man och hans ko (tjur?), Old partner, ligger fortfarande högst på den sydkoreanska biottoppen. Förutom att ingjuta hopp i landets indiefilmare har filmen, enligt kritiken både poetisk och humoristisk, hyllats av självaste presidenten, Lee Myung-bak, som kallar Old partner för en ”wonderful film that superbly depicted our everyday life”. Okej, vem gör rollen i den amerikanska remaken? Tommy Lee Jones såklart! Vidare borde givetvis Peter Gerdehag och Tell Johansson omedelbums exportera sin poetiska och humoristiska dokumentärfilm Hästmannen från 2006.