FLM: FESTIVAL

Den 4 oktober anordnar vi alltså FLM: FESTIVAL på Kulturhuset i Stockholm.

Det här med att vara festivalgeneral (man säger väl så?) tär på krafterna, minst sagt. Obegripliga franska telefonsvarare, regissörer som lämnat landet för filminspelning och folk som kräver en på pengar. Samtidigt som man ska rubriksätta, korrekturläsa och bistå i formgivningen av ett nytt FLM-nummer (mer om det senare). Men vad gör man inte för att Stockholm ska få sig lite kvalitetsfilm till livs!

Men nu vet vi i alla fall på ett ungefär vad det kommer att bjudas på i Klarabion: en lite bortglömd godbit ur den inte alltför avlägsna svenska filmhistorien, några väl välda höjdpunkter från den mer nyliga blågula filmen och så något litet obestämt annat bra. Plus fest och sånt för att avrunda alltsammans. På Kulturhuset den 4 oktober alltså.

Ps. På samma biograf går som vanligt Psykologer tittar på film av stapeln i höst, och roligt är att Naissance des pieuvres som Jonas skrev om i sommarnumret (och även här) visas 30 oktober. Gå och se! Ds.

Uppdatering:
Hynek Pallas tror att vi kommer att fylla Klarabiografen den 4 oktober. Vi hoppas att han får rätt!