Jag hörde att Ice Cubes konsert på Kägelbanan nu senast var bra på det där tar-det-tillbaka-sättet, och faktiskt rentav lite politisk på det där regeringen-är-rädd-för-mig-sättet.

Men jag var inte där. Jag hade nyss sett First sunday.

För Ice Cubes filmer däremot, är ingenting bra som någon regering behöver vara rädd för. Hans enda film som regissör, The players club, är moralistisk smörja om en strippklubb (och de kvinnor som borde ha vett att hålla sig därifrån). Hans filmer som producent, manusförfattare och skådespelare är inte mycket bättre.

Kyle Smith i NY Post kallade First sunday för ”a heist comedy in which the audience gets robbed”. LOL, ja. En totalt menlös komedi om några klumpiga killar som sjabblar till det och några goda kristna tjejer som måste vända andra kinden till och förlåta dem.

Naturligtvis medverkar Ice Cube i många filmer enbart för brödfödan. Naturligtvis odlar han också olika persona: det som ger credd i hiphopsammanhang ger inte nödvändigtvis klirr i kassan på filmfronten.

Så titeln på Ice Cubes nya album, Raw footage, ska av Imdb att döma inte tolkas som en fingervisning om hans framtida filmkarriär. Nästa år har två nya ofarliga komedier premiär: Janky promoters och Welcome back, Kotter.