La Zona går upp idag. Den tänker jag se. Och om två veckor har förvisso nästa Batman-film premiär, liksom Barnhemmet, en spansk barnhemsskräckis (minns Guillermo del Toros The Devil’s Backbone) i vilken den läskiga Scarecrow-masken från förra Batman-filmen dyker upp igen.

Men ändå är jag avundsjuk, avundsjuk över att Guillermo del Toros andra film om Hellboy går upp redan idag i USA (i Sverige först 26 september), och att The wackness hade premiär där förra veckan (och säkert aldrig kommer till svenska biografer och på dvd om först ett par månader). Inte ens internet hjälper mig ur den här knipan.

The wackness

The wackness är säkert lite tjatigt ganjarökig och Ben Kingsleys figur är säkert lite väl indie-”out here” (minns You kill me), men den utspelar sig åtminstone en sommar i New York år 1994 och den handlar en del om hiphop. Det är ungefär vad jag är upplagd för nu när Mamma Mia! stormar in överallt annars. Plus att Olivia Thirlby är med. Läs intervju med henne här, bland annat om varför hon kanske så ofta blir castad som just ganjarökare: “Eating is, like, my favorite thing to do! Anything breaded and made with chicken—uhhh, Milanese!—and I’m done for.”