-Mest emotsedda kärleksdokumentären nu: Chris & Don: A love story om Christopher Isherwood och Don Bachardy. Läs hos House Next Door.

-Mer tjat om Speed Racer: min medredaktör Jonas skriver kritiskt om filmkritikens bristande uppskattning av det digitala raceräventyret på Expressens kultursida idag.

-Nätet svämmer över att ovetenskapliga humbugvideor. Och nej, du kan inte poppa popcorn med din mobiltelefon, även om det här klippet (med rubriken ”WHO CAN EXPLAIN????”) vill få dig att tro det! Det säger fysikern Louis Bloomfield till Wired.

Sex and the City är en världssuccé och nu när också barnfilmen Kit Kittredge: An American girl har premiär tycks det som om Hollywood har upptäckt en ny intressant, nischad målgrupp: ”people without penises, who make up 51 percent of the humans on earth”, som Vulture skriver apropå en något aningslös NY Times-artikel.