Dags att skriva om Two Lovers. Såg filmen redan i måndags men tänkte låta den vara ett tag innan jag började hyllningskören. Vill ju inte ångra mig efteråt. James Grays romantiska NY-drama med Joaquin Phoenix och Gwyneth Paltrow är riktigt bra, gedigen, lite gammaldags, men ändå fräscht med en kärleksfilm som aldrig försöker vara en romantisk komedi. Eller som Gwyneth Paltrow beskrev filmen på presskonferensen igår: karaktärerna är i ett förhållande med besattheten istället för med varandra. Och de gäller nästan alla i filmen. Joaquin Phoenix Leonard som tokförälskar sig i Gwyneth Paltrows Michelle, som är besatt av sin affär med en gift man. Sandra (Vinessa Shaw), som älskar Leonard men bara är ett andra alternativ för honom. Och Isabella Rossellini som hans mamma som inte släpper taget och egentligen vill att han bor kvar hemma.

Alla här nere är långt ifrån lika positiva som jag. Kan man lugnt säga. På Screens kritikerlista över tävlingsfilmerna hamnar Two Lovers i botten bara snäppet ovanför misslyckade Blindness. Det är synd för den är mycket bättre.