Imorgon börjar Cannesfestivalen, Europas franskaste filmfestival. Under festivalen kommer Mattias Vestin att direktblogga om vad som händer bland palmer och guldpalmsaspiranter. Följ hans festivalblogg här.

Hej Mattias! Hur är läget?

– Nu är jag på plats och har hittat lite uppkoppling. Jag är i Cannes för andra året i rad med målet att kolla på massa film, kanske göra en intervju här eller där och stå en massa i kö.

Är det något särskilt du ser fram emot?

– I år ser jag mest fram emot James Grays Two Lovers. Gray gör inte fel och Little Odessa, The Yards och We Own The Night är alla ruskigt bra. Såg den sista på Cannes förra året. Annars ska Tyson-dokumentären bli kul. Jennifer Lynchs Surveillance ska bli spännande. Och det är ju alltid kul att se vad Woody Allen hittat på, hans Vicky Christina Barcelona går utanför tävlingen.

Mattias första festivalrapport kommer imorgon onsdag. Festivalen pågår till och med den 25 maj.