Vi skriver lite kort om staden och filmen i första numret av flm (ute i hela landet 29/11, ute på väl valda ställen i Stockholm typ nu, hos alla prenumeranter fredag). De passar ju så bra ihop. Vi skriver till exempel om The Namesake, Berlin: Die Sinfonie der Großstadt (se här) och À propos de Nice (se här).

New York Magazine har samlat på sig en massa historiska Youtube-klipp från sitt i filmsammanhang närmast mytiska bevakningsområde. Titta bland annat, och framförallt, på den spanskdubbade versionen av den obeslutsamma prologen till Woody Allens Manhattan (här).

Eftersom Säffle kommuns webbcam inte riktigt kan räknas som rörliga bilder är den bästa svenska motsvarighet vi hittar just nu en 15 år gammal musikvideo där en bilburen Orup i överdimensionerad polokrage och midjeåtsnörpt skinnrock beklagar sig över en viss köldslagen huvudstad. Inte fy skam, förresten.