banner

Nya numret av FLM finns nu i butik! Om du tecknar en prenumeration så följer dessutom filmaffischen med på köpet. En årsprenumeration med fyra filmaffischer kostar 249 kr.

Swisha direkt till nummer 123 464 04 62 eller beställ på shop.flm.nu.

Intervju med Yarden-regissören Måns Månsson

En poet försöker bli kvitt sitt kulturella kapital men sjunker bara ännu djupare när han börjar arbeta på yarden i Malmö hamn. Jacob Lundström träffar Måns Månsson som gjort film av Kristian Lundbergs roman.

Besök på inspelningen av Gabriela Pichlers nya film

Efter Äta sova dö pekades hon ut som Bo Widerbergs efterlängtade arvtagare. Men nu vill Gabriela Pichler som vanligt göra någonting annat. Sanjin Pejkovic har besökt inspelningen av hennes nya film.

När fascister tittar på film

Den etablerade svenska filmkritiken präglas av en hyfsad ideologisk samsyn, men det finns andra sätt att titta på film. Charlotte Wiberg läser fascistisk filmkritik som bortom antifeminismen och antisemitismen är förvånande normal.

Om hur filmhistorien blir big data

Filmhistorien finns vid våra fingertoppar och vi har underbara bilder bakom oss att återupptäcka. Men om lmhistorien ändå ska digitaliseras, kan vi inte bara låta datorerna göra jobbet? Jacob Lundström drömmer om big data.

Numrets filmaffisch

Kristian Ingers tolkning av Bo Widerbergs klassiker Kvarteret Korpen från 1963 (30×42 cm). I numret lyfts den fram i Jacob Lundströms artikel om Yarden.

Dessutom

Vi tittar in i huvudet på Fijona Jonuzi, vi får vykort från Apichatpong Weerasethakul, hyllar Colin Nutleys briljanta Black jack, tar farväl till Jacques Rivette, ser Aleksandr Sokurovs Francofonia och Terrence Malicks Knight of cups, Pontus Lundkvist gör serie om Walking dead, med mycket mera.