Quentin Tarantino är i hetluften. Först tog han heroiskt över den hotade singelbiografen New Beverly Cinema i Los Angeles, känd som en av få biografer att ta strid mot digitaliseringen. Men nu rapporteras Tarantino ha låtit den nya ledningen tränga undan analogfetischistiska eldsjälar i personalen. Och till råga på allt ersätta det äkta smöret till popcornen med något slags substitut!

Det är den tidigare biografföreståndaren Julia Marchese som talar ut. Världens filmmedier hakar på – och Tarantinos image som idealistisk cineast får sig en törn. Det var annat ljud i skällan när Tarantino nyligen intervjuades om sitt biografägarskap i The Treatment.

Det var meningen att Marcheses egen dokumentär Out of print, en hyllning till New Beverly som just handlar om kampen för 35mm-filmens överlevnad, skulle fått sin premiär på biografen. Nu finns istället en lågupplöst verson av filmen på Vimeo. Du kan se den på mobilen.