Dags för det andra avsnittet av FLM-podden (mp3) – den nya filmrösten i ditt huvud.

Prenumerera på FLM-podden via Itunes. Eller via RSS-strömmen.

I avsnittet pratar redaktör Jacob Lundström och ständiga medarbetaren Charlotte Wiberg bland annat om den israeliska tortyrfilmen Big bad wolves, Quentin Tarantino och hans epigoner samt ”vulgar auteurism” och filmkritisk revisionism.

Har du frågor, tips eller bannor? Hör gärna av dig på podden@flm.nu!

Innehåll:

0:00-4:23 – Introbabbel

4:23-23:55 – Big bad wolves

23:55-44:20 – Filmkritisk revisionism

44:20-59:35 – Topp 5 bästa omvärderingarna

Länkar:

Trailer till Big bad wolves, Sebastian Lindvalls text om Big bad wolvestrailer till Showgirls, utdrag ur Adam Naymans It doesn’t suckSusan Sontags ”Notes on camp”, Thor Modéen i Pensionat Paradiset, Jacobs text om Den stora pilsnerfilmboxenWikipedia om vulgar auteurism, Crystal Castles Possession-video, intervju med Mai ZetterlingSight & Sound-omröstningen och FLM-omröstningen.