fbpx

Halvårsrapport 2014

Biopremiärer

Främling vid vatten 1. Främling vid vatten (Alain Guiraudie) wolf 2. The wolf of Wall street (Martin Scorsese) grand-budapest-hotel-film 3. The Grand Budapest hotel (Wes Anderson) selfishgiant 4. The selfish giant (Clio Barnard) koreeda 5. Sådan far, sådan son (Hirokazu Kore-eda) nympho 6. Nymphomaniac (Lars von Trier) thecongress 7. The congress (Ari Folman) denstora 8. Den stora skönheten (Paolo Sorrentino) locke 9. Locke (Steven Knight) det_forflutna 10. Det förflutna (Asghar Farhadi)

Festivaler

Två dagar, en natt (Dardenne), Winter sleep (Ceylan), Timbuktu (Sissako), The wonders (Rohrwacher), Jauja (Alonso), Bandes de filles (Sciamma), The last of the unjust (Lanzmann), Journey to the west (Tsai), Life of Riley (Resnais), Boyhood (Linklater), Güeros (Ruízpalacios), The kidnapping of Michel Houellebecq (Nicloux), Turist (Östlund).

Övrigt

Night train to Lisbon (dvd), Drinking buddies (dvd), Orange is the new black (tv), Blue ruin (internet), Ettor och nollor (tv), Seat 26D (kortfilm).

3 kommentarer

  1. Tack för tipsen, har lagt till dem i mina prenumerationer!

    The Canyons kommenterar han rätt mycket i tidiga avsnitt i podden (eller kanske mer berättar om Lohans komplicerade liv).

  2. Bra tips! Har inte lyssnat på Ellis podcast. Men verkar ju ha vettig smak då i alla fall. Nyfiken bara på vad han själv tyckte om The canyons…

    GIFF-podden är ju mycket bra! Har tidigare lyssnat på Filmspotting och jag minns den som helt okej. Har även fått tips om en podcast som heter The dissolve, men avsnittet jag råkade lyssna på handlade om baseballfilm så blev inte helt frälst. Får försöka hålla öronen öppna efter fler.

  3. Intressant! I sin podcast deklarerar Bret Easton Ellis att ”Boyhood” är hans favvomainstreamfilm från i år (”Nymphomaniac” hans favoritfilm i övrigt från i år) och ”Drinking Buddies” var hans favoritfilm från förra året. Jag tycker att BEEs podcast är helt klart den mest intressanta filmpodcast som går att lyssna på just nu. Men det måste finnas fler…

    GIFFs podcast med Jonas och Marit är också högkvalitativ. Söker fler tips på kvalitativa filmpodcasts vars värdar helst ska vara annat än två 20sumthin’ dudes som felfritt kan citera Hudsons repliker i director’s cuten av ”Aliens”, och vars filmtittande sträcker sig längre än Nolans, Scorseses och Tarantinos filmografier, och som – bannemig – tycker att ”Nyckeln till frihet” är världens bästa film eftersom IMDB säger så.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.