flm20webb

Årets första nummer av FLM finns i butik nu på fredag!

Ur innehållet:

zita

Reportage Den lilla röda
I vår fyller Zita 20 år – men i höstas var Folkets bios flaggskepp på Birger Jarlsgatan på vippen att plocka ned neonskylten. Jacob Lundström berättar historien om dataintrång, skadestånd och filmpolitik på Sveriges viktigaste biograf.

faro

Samtal I farozonen
Fredrik Edfeldts och Karin Arrhenius förra film Flickan var 2009 års stora genombrott. Filmparets senaste samarbete Faro handlar om en far och en dotter som flyr till skogs. Stig Björkman samtalar med dem om ödesdramatik och sträv naturromantik.

Analys Bergmans non video
Spionthrillern Sånt händer inte här har aldrig släppts på vhs, aldrig släppts på dvd och aldrig visats på tv. Mikaela Kindblom har äntligen sett filmen som Ingmar Bergman inte ville att du skulle få se.

flmdvd

FLM DVD Tonår
Vi har handplockat våra favoriter ur den aktuella svenska kortfilmfloran till en unik dvd-samling! Utgåvan av FLM DVD som följer med det här numret av FLM går inte att få tag i på annat sätt. Se det som ett exklusivt filmogram från oss till er.

Den första samlingen någonsin har temat tonår, den där dramatiska brytningstiden mellan barndom och vuxenliv som har gett upphov till några av den svenska filmhistoriens finaste ögonblick. Från En kärlekshistoria och Fucking Åmål fram till Sebbe. Vi har valt ut nio kortfilmer som fångar utvecklingssprång och trevande självständighetsförklaringar.

Dessutom: Cloud atlas, Haifaa al-Mansour, Mia Engberg, Liv Ullmann, Spring breakers, Jean-Luc Godard, American horror story, Pilvi Takala, Cineastens ABC, Monika Fagerholm, med mycket mera.

Prenumerera hela året för bara 249 kronor och få nya numret direkt hem i brevlådan!