”Vad är Ingmar Bergmans självupptagna filmer mot detta? Estetiska, olösliga knoppar. Vad är de stora teatrarnas bländande succéer mot Sven Klangs kvintett? Fyrverkerier. Detta måste vara ’årets film’, om det nu finns en så fånig belöning.” – Ingmar Glanzelius i DN.

Nästa fredag, 18 maj, gästar vi än en gång Bio Rios barsalong Salong 4 och ordnar den här gången jazzkväll.

Det är 1958 och det skånska dansbandet samlas till onsdagsrepetition. Kapellmästaren Sven vill spela vad publiken vill höra, dansvänliga standardlåtar. Men för Nalenmeriterade nykomlingen Lasse är musiken ett sätt att leva och han föredrar Charlie Parker framför kvintettens konventionella arrangemang. Det uppslitande bandbråket™ är snart ett faktum.

Kl 19 visar vi Sven Klangs kvintett, Stellan Olssons film efter Oktoberteaterns pjäs, med bland andra Eva Remaeus (Fem myror är fler än fyra elefanter!!!), Christer Boustedt och Henric Holmberg i rollerna.

Därefter fortsätter kvällen med att Marie Fjellborg spelar jazz av olika slag inspirerad av filmen. Då är alla som inte ser filmen också varmt välkomna. Från och med kl 21.

Begränsat antal platser på filmvisningen – så paxa din saccosäck eller filmfåtölj redan nu. Det gör du här eller i Bio Rios kassa.

Mer info om Salong 4 hittar du här. Facebook-event för kvällen finns här.

Kl 19-21: Sven Klangs kvintett (Stellan Olsson, 1976) = 60 kr.
Kl 21-00: Klubb med dj Marie Fjellborg som spelar jazz av olika slag.
Biljetter: http://korta.nu/bokario.
Måste hämtas ut i Bio Rios ordinarie biljettkassa innan visning.