Tillsammans med femårsjubilerande Studio S Entertainment kan vi i vår stolt erbjuda en filmklassiker till dig som tecknar prenumeration på FLM – som också fyller fem i år!

Beställ här och välj mellan följande fyra filmer:

Spelets regler (1939)
En jakthelg på landet präglas av kärleksintriger mellan herrskap och tjänstefolk. Jean Renoir öppnade dörrar till nya rum när han iscensatte sin sociala komedi på djupet, något år innan Orson Welles och Gregg Tolands senare sanktifierade djupfokus i Citizen Kane.

Spelet är förlorat (1956)
Sterling Hayden spelar yrkesboven Johnny Clay som planerar en sista stöt på kapplöpningsbanan i Stanley Kubricks oöverträffade heistfilm.

Aska och diamanter (1958)
Sista delen i Andrzej Wajdas krigstrilogi till vilken regissören själv nämnt Vild ungdom med Marlon Brandon som inspirationskälla, något som bland annat framkommer i den solglasögonbärande och karaktäristiskt cyniske Macieks poser.

Danton (1983)
Gérard Depardieu gör rollen som den franske revolutionspolitikern i Wajdas firade filmatisering av Stanislawa Przybyszewskas pjäs. ”Man får en fysisk förnimmelse av att närvara i dessa skräckens ministerier där historien blir till och lyssna till nationalkonventets kokande folkmassa, välfärdsutskottets febrila intrigerande och revolutionsdomstolens obevekliga dödsmekanismer. Det är ett briljant miljömåleri.” – Hanserik Hjertén, DN.