Bland nätets alla vod-tjänster är det en som sticker ut. Och inte bara för att den visat sig ovanligt lönsam – den som scrollar i innehållslistan hittar varken Disney eller Fox utan istället oberoende filmproducenter som as-Sahab Media.

Det är det privata säkerhetsföretaget Intelcenter som har samlat 15 000 terrorist- och rebellproducerade propagandavideor till ett exklusivt videoarkiv.

”Homeland security” har sedan 2001 varit en blomstrande näringsgren i USA, med anslag från den amerikanska regeringen på 69 miljarder dollar bara under 2011. Därför är det inte konstigt att Intelcenter vet att ta betalt av sina kunder – en årsprenumeration på sajten kostar 10 000 dollar (men bara drygt 2 000 dollar för universitet och högskolor).

Med sökvariabler som datum, organisation, språk, religion, med mera, kan tittaren leta sig fram till rätt film. Videotjänsten erbjuder både HTML5 och Flash, och är kompatibel med såväl Android som Iphone och Ipad.

Eftersom terroristbranschen rymmer många glada amatörvideomakare är klipptillströmningen god – tre till 20 nya videor tillkommer varje dag. Och med tanke på att upphovsmännen knappast vill ha sina bankkonton spårade lär de inte komma med några royaltyanspråk.