Nu på lördag, den 17 mars, firar vi årets första nummer på Bio Rios barsalong Salong 4.

Omslaget till numret pryds av filmstjärnorna i The artist, Michel Hazanavicius stumfilmspastisch och kärleksförklaring till Hollywoods begynnande guldålder.

Men den femfaldiga Oscarvinnaren är långt ifrån den första film som bidragit till myten om Hollywood, och filmen för tankarna till bland annat Sunset boulevard och Singin’ in the rain.

Ett ännu tidigare exempel är William Wellmans sjufaldigt Oscarnominerade A star is born från 1937, eller Hollywood, som den kort och gott fick heta i Sverige. En film om hur stjärnor skapas och förbrukas i drömfabriken.

Kl 19 visar vi A star is born med bland andra Janet Gaynor, Fredric March och Adolphe Menjou i rollerna. Efter filmen pratar FLM:s redaktör Jonas Holmberg med filmvetaren Thérèse Andersson om filmstjärnor och talsvårigheter.

Därefter fortsätter kvällen med att Jens Lundström spelar musik inspirerad av Hollywood och den soliga amerikanska västkusten. Då är alla som inte ser filmen också varmt välkomna. Från och med kl 21.

Begränsat antal platser på filmvisningen – så paxa din saccosäck eller filmfåtölj redan nu. Det gör du här eller i Bio Rios kassa.

Mer info om Salong 4 hittar du här. Facebook-event för kvällen finns här.

Kl 19-21: A star is born (William Wellman, 1937) + FLM nr 16 = 80 kr.
Kl 21-00: Hollywoodklubb och releasefest där dj Jens Lundström spelar en del storslaget, lite soundtracks och California feeling = gratis.
Biljetter: http://korta.nu/bokario.
Måste hämtas ut i Bio Rios ordinarie biljettkassa innan visning.