Egentligen hade jag hejdlöst svårt att välja mellan 1) den här scenen, 2) Gene Wilders fantastiska steppscen när de framför ”Puttin’ On the Ritz” i Det våras för Frankenstein och 3) Jan Malmsjös makalösa lilla rumsvridande uppträdande av ”Ring isoleringen” i min absoluta favoritfilm Släpp fångarne loss det är vår!

Det alla tre har gemensamt är att jag älskat dem sedan barnsben och kan alla texter och danssteg utantill. Att valet slutligen föll på Kate Capshaws tolkning av Cole Porters musikallåt ”Anything goes” i Indiana Jones & de fördömdas tempel är för att hon och hennes dansare har mest game i sitt mäktiga framförande – som både sätter hennes karaktär direkt och öppnar upp hela filmen på det mest värdiga vis!

Maja Bredberg är musikritiker i Nöjesguiden.

Decembernumret av FLM innehåller ett samtal om filmmusikens tillstånd. I ljudkalendern väljer 24 personer från film- och musikfälten sitt bästa filmmusikklipp.