Nu har vi lämnat höstens extra tjocka dubbelnummer till tryck – ute i butik 7 oktober! Prenumerera och få det först av alla!

Numret handlar – som synes – inte minst om Ruben Östlunds nya film Play som prisades i Cannes och har svensk premiär på Stockholms filmfestival. Filmen handlar om barn som rånar andra barn och är inspirerad av verkliga händelser – Malena Janson ser en film som leker med våra föreställningar om det goda barnet.

Vi har också samlat Lasse Åberg, Solsidans Ulf Kvensler och Maria Blom för ett samtal om igenkänningskomedier. Varför roas svensken allra mest av sig själv? Kinesiska blockbusters attackeras antingen för att vara krypande eller kritiska – Shelly Kraicer tyder tecknen i Jiang Wens Let the bullets fly, Kinas största kassasuccé genom tiderna.

Med numret följer även en dvd med nordiska kortkomedier – bland annat Johannes Nyholms charterhit Las Palmas. Plus en massa annat. Mer om det – och andra än så länge hemliga (!) FLM-nyheter – senare.