Den film som inspirerade mig när jag var yngre och som även influerat dansvärlden jättemycket är West side story. Om man tänker efter så är nästan alla dagens dansfilmer egentilgen mer eller mindre kopior av storyn.

Scenen jag bara älskar är ”America”! I den scenen är dynamiken fantastisk, humorn är underbar, tjejerna dansar som tjejer och killar som killar och partnering på slutet, det kan inte bli bättre! Dansen är enkel, stilfull, ren och alla, oavsett om man kan dans och konst kan uppfatta den scenen som glädjefylld, rolig och energisk, den kan beröra alla sorters människor. Jag älskar den scenen för att oavsett hur många gånger jag ser den så går den rätt in, den kan fortfarande inspirera mig och skapar fjärilar i magen och fnitter i mitt hjärta.

Malin Zaki är koreograf, bland annat till tv-serien Kniven i hjärtat.

danskalendern väljer 24 personer från film- och dansfälten sin favoritdans ur filmhistorien.