Vad ta när man ska välja ett filmmusikklipp? Bullitts fantastiska förtextsekvens, eller kanske Lalo Schifrins Magnum force-intro? Något Tangerine Dream:igt från Thief (vars öppningsscen Nicolas Winding Refn lånade friskt från i Drive), The sorcerer eller Near dark? Trouble-scenen från Harold & Maude?

Nej. Just idag får det bli The Warriors vs. Baseball Furies. Höj volymen, klicka på play. Få gåshud. Om jag någonsin skulle få för mig att börja springa, skulle Warriors-musiken definitivt finnas med som soundtrack i lurarna. Få scener skapar lika mycket spring i benen och/eller elektricitet i kroppen som den här.

Emma Gray Munthe är filmkritiker.

Decembernumret av FLM innehåller ett samtal om filmmusikens tillstånd. I ljudkalendern väljer 24 personer från film- och musikfälten sitt bästa filmmusikklipp.