Tar debatten om näthatet? Den egensinnige manusförfattaren och regissören Charlie Kaufmans nästa film, Frank or Francis, handlar enligt honom själv om ”online film criticism”. Vi har svårt att hålla förväntningarna i styr.

Filmmusikens spänningsmästare. Dokumentär om Bernard Herrmann.

Vad ser vi när vi tittar på film? Det har hjärnforskaren Shinji Nishimoto försökt ta reda på och menar att “our natural visual experience is similar to that of a movie”. Han är av allt att döma ingen filmvetare.

Från fotoalbumet: Retronaut har samlat några av Anthony Perkins polaroidbilder från 70-talet.

1991-nostalgin ligger i tiden. Cameron Crowe gör en dokumentär om Pearl Jam och James Franco har plockat upp På drift mot Idaho-scener från Gus Van Sants klippgolv och gjort en hyllning till River Phoenix.