Värd helgläsning. I måndags länkade vi till produktionsbolaget Les films du losanges Tumblr. I onsdags länkade Les films du losanges Tumblr till den engelska översättningen av Cahiers du Cinémas majnummer 1967. Ladda ner som pdf här.

Nytt blod. Michael Tapper rapporterar om tendenser i skräcken från Fantastisk filmfestival, som pågår i Lund till och med lördag.

Juan of the dead? Uppenbarligen en politiskt underfundig kubansk zombiefilm. Femtio år efter revolutionen hemsöks ett stillastående samhälle av odöda – radionyheterna rapporterar om USA-stödda dissidenter.

Filmhistorisk catfight. Bara en liten påminnelse om att kissar spexat långt innan internet.

År 1962: Barbet Schroeder och Eric Rohmer grundar produktionsbolaget Les films du losange. År 2011: Les films du losange har skaffat Tumblr.