På söndag var det tio år sedan attacken mot World trade center. Dan Meth har klippt ihop ett urval av tvillingtornens filmframträdanden. Återstår att se hur Hollywoods helikopterfotografer närmar sig det nya byggnadskomplex som snart ska resa sig ur Ground zero. Peter Bradshaw (och Richard Brody) skriver om filmen efter elfte september.

Bergmans sämsta film? Beröringen. Woody Allens? Anything else. Reverse shot listar auteurernas blundrar.

Hanna Johansson skrev om hur svenska filmkaraktärer klär sig i senaste numret av FLM – manchesterkavajer, Natalie Schuterman-blusar och wifebeaterlinnen. Sajten Clothes on film är helt tillägnad kostymens roll på vita duken.

‎”Mer kvotering, fler billiga filmer med konstnärliga ambitioner.” Gunnar Bergdahl ser Apflickorna som beviset för den öppna könskvoteringens effektivitet.

‎”Am I afraid of being thought of as an old idiot, like Dreyer was? I hope I will be an old idiot!” Långintervju med Lars von Trier inför den engelska premiären av Melancholia.

Under rubriken Veckans länkar samlar vi varje fredag webbtips från vår Facebook-sida.