Crazy horse

Frederick Wiseman har gjort sina antropologiska dokumentärer i över 40 år. Från mentalsjukhus i Massachusetts via socialkontor i New York till operabaletten i Paris. Nu har han förflyttat sig några kvarter i den franska huvudstaden och kikat in bakom kulisserna på kabarén Crazy horse.

Vad är ”chaos cinema”? Jim Emerson summerar debatten om actionfilmens påstådda förfall: ”It seems to me that these movies are attempting a kind of shortcut to the viewer’s autonomic nervous system, providing direct stimulus to generate excitement rather than simulate any comprehensible experience.”

Det våras för egyptisk film? I specialen om den arabiska filmen i senaste numret av FLM skrev filmkritikern Wael Khairy om ljusnande utsikter för den egyptiska filmen efter folkets resning. När Phil Hoad nu fortsätter sin globala artikelserie i Guardian vänder han blicken mot Nilens Hollywood.

”A slightly melancholy sitcom without a laugh track.” Matt Zoller Seitz dubbar den oförutsägbara och infallsrika andra säsongen av Louie, med den vuxenpubertala relationskomikern Louie CK i titelrollen, till briljant tv.

”Hitchcock”, ”Hit hard and bloody!!” och ”His fork frozen mid-air”. Coppolas anteckningar från en sida ur Gudfadern.