fbpx
Innehåll FLM Vår 2017

Medan vi drömmer

Ungdom på glid i vackra Albyskildringen Dröm vidare. Med mycket mera i vårnumret av FLM.

Prenumerera
Köp numret här

Medan vi drömmer

Vad gör man, eller borde man göra, för sin familj? Och hur påverkar det ens ljuva drömmar? Marjaneh Bakhtiari ser skönhet och systerskap i Rojda Sekersöz Dröm vidare, en film som gör periferi till centrum.

Vem ska rädda Filmtipset.se?

Cineasternas vattenhål på nätet riskerar att stängas ned lagom till 18-årsdagen. Jacob Lundström minns tillbaka på bråkiga regissörstävlingar och en bildningsresa i piratkopieringens guldålder.

James Baldwins dubbla medvetande

I am not your negro är som flaskpost från en annan tid – med ett innehåll som kanske är än mer aktuellt idag. Nathan Hamelberg har sett den metafilmiska dokumentären om den amerikanske författaren och medborgarrättskämpen.

De familjära kannibalerna

Den socialrealistiska kannibalsensationen Raw är inte den första oaptitliga skräckfilmen. Charlotte Wiberg undersöker begäret efter människokött och frågar sig varför kannibalfilmen så ofta är en familjeangelägenhet.

Hypernormala dagar framför oss

Dokumentärfilmaren Adam Curtis kan konsten att avslöja politiska lögner genom manipulativa montage. Rebecka Kärde har sett hans senaste film Hypernormalisation.

Numrets affischkonstnär: Moley Talhaoui

Vår filmaffischserie fortsätter med La haine/Medan vi faller från 1995 – en inspirationskälla till numrets omslagsfilm Dröm vidare. Läs mer om affischen här.

Dessutom: Ljus i natten, Sameblod, Nocturama, Christine, Kate plays Christine, Wiener-dog. Med mycket mera.

Swisha 249 kr till 123 464 04 62 för att teckna en årsprenumeration – eller beställ på shop.flm.nu.