fbpx
Innehåll FLM Sommar 2017

Digitalisera mera!

Vi listar 21 dolda pärlor från svenska filmhistorien. Med mycket mera i sommarnumret av FLM.

Prenumerera
Köp numret här

Digitalisera mera!

Med den här takten dröjer det till sekelskiftet innan det svenska filmarvet har blivit digitaliserat. Jacob Lundström skriver om konsten att skapa filmklassiker och vi listar 21 dolda pärlor från svenska filmhistorien. Dessutom: Leonidas Aretakis om numrets omslagsfilm Jag heter Stelios.

Cinema al fresco

Utomhusbio trendar, men hur påverkas filmupplevelsen när den svarta kuben ersätts av stimmiga torg eller öppna landskap? Patrik Sjöberg skriver om att se på film med vinden i håret.

Sju anledningar till varför Biologiska museet är världens främsta filmmuseum

Det är en skandal att Biologiska museet på Djurgården i Stockholm ska stängas. Inte minst borde vi filmintresserade kedja fast oss vid en uppstoppad älgko, skriver Jan Holmberg.

Klippet

Klippare är en dold yrkesgrupp som får mycket att göra när den digitala tekniken gör det möjligt för filmskapare att bara låta kameran rulla. Tobias Rydén Sjöstrand tittar närmare på den konstnärliga sållningsprocessen.

Yrke: Propagandamakare

Hur tänker egentligen Donald Trumps beryktade chefsstrateg i Vita huset? Sanjin Pejkovic har plågat sig igenom Steve Bannons nio dokumentärfilmer så att du slipper.

Numrets affischkonstnär: Mikael Biström

Vår filmaffischserie fortsätter med Joe Hill från 1971 – en nyligen framplockad filmpärla.

Dessutom: Feud, Badlands, Xavier Dolan, Annika Eriksson, Certain women, Heartstone. Med mycket mera.

Swisha 249 kr till 123 464 04 62 för att teckna en årsprenumeration – eller beställ på shop.flm.nu.